CROHNSGLEDE

Kronisk helse på alvor

Velkommen til Crohnsglede sin hjemmeside. Crohnsglede så dagens lys i 2016. etter selv å ha vært kronisk syk i mange år, ønsket jeg å dele min historie, å bruke den til noe godt. Når jeg var 17 år, ny diagnosert og livredd lovet jeg meg selv at jeg en gang skulle gi de som kom etter meg, en lettere vei mot et godt liv, med sykdom en jeg selv har hatt. Den som kunne snakke om alt det vanskelige, den som kunne gråte med meg, le med meg og si det vil gå bra. En som kunne vise meg veien tilbake til livet igjen. Her er resultatet. 18 år med oppturer, nedturer og mange kamper har blitt til Crohnsglede.

 

CROHNSGLEDE

Livet som kroniker på godt og vondt.

FOREDRAG

Min historie

Er du ute etter et foredrag om IBD eller kronisk helse som er nært, ærlig, sårt og med mening? et som ikke bare deler en historie men som bruker den til å hjelpe andre? Da er jeg rette menneske.  Jeg jobber også som konsulent for å kunne bidra på spennende prosjekt. Vil du vite mer så les og ta gjerne kontakt.

BLOGG PÅ TIDLIGERE PLATTFORM

Crohnsglede.blogg.no

Jeg startet min crohnsglede eventyr på blogg.no. Jobben med å flytte alle tidligere blogg innlegg tar tid derfor linker jeg direkte til bloggen her. Men den er ikke aktiv i bruk lenger! Ta kontakt her på min nye side om det er noe. Flere av innleggene er delt og lest av 100000 vis noe jeg er stolt av. Les deg gjerne opp.

FACEBOOK

Min hoved kanal er facebook.

Crohnsglede har en egen facebook side som er stedet alt som har med crohnsglede legges ut på. Både filmsnutter, events (de vil også opplyses om her), youtube, små tekster, viktige artikler vil være å finne der samt linker til tidligere materiale. Ta en titt på siden og trykk liker om du har lyst til å følge meg videre på ferden.

 

LYTT TIL PODCASTEN MIN!

Shit happens med Crohnsglede

Når jeg ble alvorlig syk som 17-åring med kronisk fordøyelsessykdom savnet jeg et sted å finne info, høre om andre sine erfaringer og å få tips og råd til hvordan takle livet som kronisk syk. Nå, 18 år senere, har jeg i samarbeid med Takeda laget det jeg selv så sårt ønsket seg den gangen; nemlig en podcast for alle som er berørt av kronisk fordøyelsessykdom. Det kan være vanskelig å forklare pårørende hvordan livet med disse sykdommene er og nå har pårørende mulighet til å høre og lære fra oss kronikere. Helsepersonell kan få tilgang til pasientene sine på en måte de aldri før har hatt. Og du som er syk vil få høre om forskjellige temaer som berører oss. Det vil bli personlig, tårer, kunnskap, glede, håp, diskusjoner, latter og sterke menneskemøter som setter spor. Jeg får gjester i studio som deler av sin erfaring samtidig som forskjellige eksperter også deltar i samtalene. La oss sammen fjerne tabuer og gi håp om gode liv på tross av sykdom!
Har du spørsmål i forbindelse med denne podcast-serien ta kontakt via crohnsglede@outlook.com

Produsert av Perplex.no
Fotograf: Line Loholt www.facebook.com/fotograflineloholt/

 
 
Søk
  • Crohnsglede

Jeg blir så forbanna på slike som deg Sanna Sarromaa!!!!

❤️Hei kjære godtfolk.❤️


‼️VIKTIG‼️


I dag leste jeg noe, som gjorde meg trist og forbannet. Først trodde jeg det var tull, men denne dama tuller dessverre ikke. Det hun har sagt i dette intervjuet gjorde meg direkte lei meg. Er det rart vi med fordøyelsessykdommer sliter, når mennesker med så forvrengt syn og ikke minst uvitenhet får spalteplass! Ja til og med lov til å skrive bok!

Hun ønsket sin eksmann og hans nye kjæreste en magesykdom. En magesykdom fordi det gjorde at de mestsannsynlig måtte ha utlagt tarm å det lukter vondt❓


HALLO❓


LUKTER VONDT⁉️⁉️⁉️⁉️Kjære Sanna Sarromaa dette er noe av det drøyeste jeg har lest på en stund! Vet du at de som har utlagt tarm har ofte kjempet for livet? Vet du, at de har vært så syke at det livet før stomi ikke var noe liv? Vet du at uten utlagt tarm hadde de ikke overlevd?


Vet du at for mange som har fått utlagt tarm har fått livet tilbake i gave? At de kan igjen delta i livet? At de kan spise, drikke og gjøre ALT det de ønsker igjen, etter en tid i et helvete jeg lover deg du ikke en gang ønsker din eksmann eller hans elskerinne. For vet du hva? Å ønske noen syk er virkelig så lavmål som det går an å bli. Ingen fortjener sykdom, å INGEN bør si at noen med utlagt tarm lukter vondt!


INGEN‼️‼️


Dette provoser meg! For vet du hva, de lukter IKKE noe mer vondt en andre. Det er uvitenhet, FARLIG uvitenhet faktisk. Uvitenhet som bidrar til stigma, farlige missforståelser og mennesker som rett og slett lever i redsel for at noen skal tro på at det du sier er det andre også tror!

Jeg er opptatt av at mennesker skal sees som et menneske ikke som sykdommen de uheldigvis har.


Jeg tror at det å opplyse om sykdommer, vise frem stomier, fortelle åpent om oppturer og nedturer som en kroniker har kan bidra til at friske skal forstå at vi er som alle andre. Men slike uttalelser som du kommer med her Sanna, er rett og slett livsfarlige!

Å vet du hva, stomi er ikke ekkelt‼️


Å den avføringen du bæsjer ut rumpa og tørker av deg med papir når du er ferdig, kommer ut i fra en liten del av tarmen som er sydd fast i huden og i en pose som er totalt lukket og forseglet som er festet til den tarmtuten til en med stomi. Jeg tror det er større tjangs for at du lukter dritt etter å tørket av deg avføring, enn at du skal lukte noe igjennom en tett pose. Selvfølgelig kan uhell skje, posen kan gå lekk eller dette av. Men det er ikke normalen.


Du gjør meg trist, lei og enda mer engasjert. Engasjert for å få disse idiotiske tabuene ditt pepper’n gror, å få slike som deg til å holde munn igjen om ting du ikke har greie på!

Sanna Sarromaa, karma er farlige greier.


Vennlig hilsen: Crohnsglede - Ida 💜


Delinger er lov.


Her er linken til innlegget jeg sikter til! https://www.nettavisen.no/livsstil/sanna-sarromaa-%2839%29-ble-forlatt-til-fordel-for-en-annen-kvinne---vi-ble-ikke-enige-om-a-skilles/3423839623.html
Jeg jobber for at livet med IBD og som kroniker skal bli best mulig. At vi skal bli hørt, sett og forstått. At vi skal få rettighetene som friske og muligheter som alle andre. Jeg er foredragsholder der jeg forteller om livet mitt som kroniker i 18 år. Om hvordan man kan leve godt som syk med små grep i hverdagen. Mitt liv og min historie. Jeg har brukt mine tøffe år til noe godt for andre.


#nettavisa #sannasarromaa #stomi #stigma #tabu #sinne #frustrasjon #missforståelser #farlig #antagelser #kroniker #ibd #morbuscrohn #utlagttarm #kampomlivet #nyttliv #intervju #skuffet #menneskeverd #mittliv #minhistorie #mittliv #påtross #mittvalg #provosert #farlig #åpenhet #opptur #nedtur #avføring #diare #stolt #livetigave #crohnsglede #ulcerøskolitt #trist #lei #engasjert #idioti #uhell #karma #karmaisabitch

769 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nå er podcasten Shit happens tilgjengelig!

Endelig, etter mye slit er podcasten min "Shit happens med Crohnsglede" et faktum. Første episode finner du her: Jeg skriver mer om det litt senere men måtte bare dele før jeg gikk i seng. crohnsglede

Nå starter det.

❤️Kjære alle Crohnsglede følgere. ❤️ Som dere har skjønt skjer det ting om dagen. Å jeg skal i di nærmeste dagene møte mange forskjellige mennesker med unike historier og kunnskap. Jeg kan love dere a

 

CONTACT

Thanks for your interest in Crohnsglede. For more information, feel free to get in touch and I will get back to you soon!

Takk for innsendingen din!

 

©2019 by Crohnsglede. Proudly created with Wix.com