CROHNSGLEDE

Kronisk helse på alvor

Velkommen til Crohnsglede sin hjemmeside. Crohnsglede så dagens lys i 2016. etter selv å ha vært kronisk syk i mange år, ønsket jeg å dele min historie, å bruke den til noe godt. Når jeg var 17 år, ny diagnosert og livredd lovet jeg meg selv at jeg en gang skulle gi de som kom etter meg, en lettere vei mot et godt liv, med sykdom en jeg selv har hatt. Den som kunne snakke om alt det vanskelige, den som kunne gråte med meg, le med meg og si det vil gå bra. En som kunne vise meg veien tilbake til livet igjen. Her er resultatet. 18 år med oppturer, nedturer og mange kamper har blitt til Crohnsglede.

 

CROHNSGLEDE

Livet som kroniker på godt og vondt.

FOREDRAG

Min historie

Er du ute etter et foredrag om IBD eller kronisk helse som er nært, ærlig, sårt og med mening? et som ikke bare deler en historie men som bruker den til å hjelpe andre? Da er jeg rette menneske.  Jeg jobber også som konsulent for å kunne bidra på spennende prosjekt. Vil du vite mer så les og ta gjerne kontakt.

BLOGG PÅ TIDLIGERE PLATTFORM

Crohnsglede.blogg.no

Jeg startet min crohnsglede eventyr på blogg.no. Jobben med å flytte alle tidligere blogg innlegg tar tid derfor linker jeg direkte til bloggen her. Men den er ikke aktiv i bruk lenger! Ta kontakt her på min nye side om det er noe. Flere av innleggene er delt og lest av 100000 vis noe jeg er stolt av. Les deg gjerne opp.

FACEBOOK

Min hoved kanal er facebook.

Crohnsglede har en egen facebook side som er stedet alt som har med crohnsglede legges ut på. Både filmsnutter, events (de vil også opplyses om her), youtube, små tekster, viktige artikler vil være å finne der samt linker til tidligere materiale. Ta en titt på siden og trykk liker om du har lyst til å følge meg videre på ferden.

 

LYTT TIL PODCASTEN MIN!

Shit happens med Crohnsglede

Når jeg ble alvorlig syk som 17-åring med kronisk fordøyelsessykdom savnet jeg et sted å finne info, høre om andre sine erfaringer og å få tips og råd til hvordan takle livet som kronisk syk. Nå, 18 år senere, har jeg i samarbeid med Takeda laget det jeg selv så sårt ønsket seg den gangen; nemlig en podcast for alle som er berørt av kronisk fordøyelsessykdom. Det kan være vanskelig å forklare pårørende hvordan livet med disse sykdommene er og nå har pårørende mulighet til å høre og lære fra oss kronikere. Helsepersonell kan få tilgang til pasientene sine på en måte de aldri før har hatt. Og du som er syk vil få høre om forskjellige temaer som berører oss. Det vil bli personlig, tårer, kunnskap, glede, håp, diskusjoner, latter og sterke menneskemøter som setter spor. Jeg får gjester i studio som deler av sin erfaring samtidig som forskjellige eksperter også deltar i samtalene. La oss sammen fjerne tabuer og gi håp om gode liv på tross av sykdom!
Har du spørsmål i forbindelse med denne podcast-serien ta kontakt via crohnsglede@outlook.com

Produsert av Perplex.no
Fotograf: Line Loholt www.facebook.com/fotograflineloholt/

 
 
Søk
  • Crohnsglede

Jeg trenger DEG til et fantastisk prosjekt!

⭕️God kveld alle fantastiske mennesker. ⭕️Det har vært litt stille fra meg her i det siste, men det er det god grunn til. For stille har det ikke vært for meg. Jeg er midt i et stort prosjekt om dagen i sammarbeid med et globalt firma som også jobber med kronisk helse å ønsker å bidra til en bedre fremtid for de som rammes av sykdom. Jeg har derfor vært mye i Oslo, vært på fotoshoot, sittet i planleggingsmøter, sendt utallige mailer for å finne de beste folka til å bidra. Å vi er godt i gang ❤️😍


Jeg kan ikke fortelle hva dette går ut på helt enda, noe jeg håper på forståelse for. Men kanskje jeg trenger deg!?Jeg trenger nemlig flere som kan bidra med sin historie/erfaring til forskjellige tema. Det vil bli meg, å til noen tema en ekspert (eksempel: samlivsterapaut, psykolog, lege osv) sammen med deg som ønsker å dele historien din for å hjelpe andre.


Har du IBD (morbus crohn / ulcerøs kolitt) eller er du pårørende?


Jeg trenger noen som ønsker å prate åpent om sex og samliv og hvordan det fungerer på godt og vondt når en av oss blir syke eller er syke. (Her kan det være fint med et par som kan prate åpent om begge sin side av saken, men ingen must)


Har du opplevd skam/ eller føler du det å leve med sykdom/stomi er vanskelig? Kunne du tenke deg å dele dine erfaringer å bidra til å hjelpe andre til å ikke føle seg alene?


Pårørende: jeg trenger pårørende som kan åpent deler av sine opplevelser og tanker. Både som ektefelle/kjæreste eller som forelder.


Tema mat og spise vansker. Når mat blir en fiende kan man utvikle en form for spiseforstyrrelse. Har du kunnskap du ønsker å dele. (Ikke lov å prate om mat som medisin eller forskjellige dietter. Her skal vi ta opp hva som skjer når maten skaper problemer med kroppen vår å vi tar valg der mat får et negativt fokus.)


Kan du tenke deg å bidra? Som dere vet er jeg opptatt av å sette fokus på livskvalitet og glede på tross av det som er vanskelig. Jeg ønsker å ta opp alt som berører oss som syke både de store og små tingene.


Du må være over 18 år, og kunne stille opp på dagtid i Oslo. (Sentralt. Kun få minutter å gå fra Nationaltheatret ellers er det parkeringsmuligheter også) dette vil skje nå i november og desember. (Dagtid mellom kl 12.00-16.30) det vil ta ca en time å jeg kan love deg en fin opplevelse, viktige diskusjoner som kommer både oss som syke, våre pårørende og helsepersonell til gode.


Jeg håper på forståelse for at jeg ikke kan si noe mer på dette tidspunkt, men kan love at du blir positivt overrasket over opplegget.

Om du har spørsmål eller tror du kan bidra: skriv til meg på Mail:


crohnsglede@outlook.com

Eller send meg pm på Facebook eller blogg.


Det er selvfølgelig lov å trekke seg om du føler det blir for vanskelig likevel. (PS: muligheter for å anonymisere)


Det å få mer åpenhet, forståelse, få svart på spørsmål, diskutere viktige tema, gi håp og ikke minst livsmestring på tross av sykdom har jeg jobbet med i 3 år. Nå tar jeg det til et helt nytt plan. Jeg gleder meg å håper du blir med meg på reisen om du har noe å bidra med.


Vennlig hilsen Crohnsglede Ida.#prosjekt #samarbeid #ibd #morbuscrohn #ulcerøckolitt #pårørende #tema #sexogsamliv #kroniskhelse #matsomfiende #tabu #skam #stigma #livskvalitet #levemedsykdom #jegtrengerdeg #enprat #hjelpeandre #gledermeg #crohnsgledefølgersindrøm #drømmenomåhjelpe #forhverandre #minhistorie #mittliv #fellesskap #åpenhet

634 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nå er podcasten Shit happens tilgjengelig!

Endelig, etter mye slit er podcasten min "Shit happens med Crohnsglede" et faktum. Første episode finner du her: Jeg skriver mer om det litt senere men måtte bare dele før jeg gikk i seng. crohnsglede

Nå starter det.

❤️Kjære alle Crohnsglede følgere. ❤️ Som dere har skjønt skjer det ting om dagen. Å jeg skal i di nærmeste dagene møte mange forskjellige mennesker med unike historier og kunnskap. Jeg kan love dere a

Jeg blir så forbanna på slike som deg Sanna Sarromaa!!!!

❤️Hei kjære godtfolk.❤️ ‼️VIKTIG‼️ I dag leste jeg noe, som gjorde meg trist og forbannet. Først trodde jeg det var tull, men denne dama tuller dessverre ikke. Det hun har sagt i dette intervjuet gjor

 

CONTACT

Thanks for your interest in Crohnsglede. For more information, feel free to get in touch and I will get back to you soon!

Takk for innsendingen din!

 

©2019 by Crohnsglede. Proudly created with Wix.com