CROHNSGLEDE

Kronisk helse på alvor

Velkommen til Crohnsglede sin hjemmeside. Crohnsglede så dagens lys i 2016. etter selv å ha vært kronisk syk i mange år, ønsket jeg å dele min historie, å bruke den til noe godt. Når jeg var 17 år, ny diagnosert og livredd lovet jeg meg selv at jeg en gang skulle gi de som kom etter meg, en lettere vei mot et godt liv, med sykdom en jeg selv har hatt. Den som kunne snakke om alt det vanskelige, den som kunne gråte med meg, le med meg og si det vil gå bra. En som kunne vise meg veien tilbake til livet igjen. Her er resultatet. 18 år med oppturer, nedturer og mange kamper har blitt til Crohnsglede.

 

CROHNSGLEDE

Livet som kroniker på godt og vondt.

FOREDRAG

Min historie

Er du ute etter et foredrag om IBD eller kronisk helse som er nært, ærlig, sårt og med mening? et som ikke bare deler en historie men som bruker den til å hjelpe andre? Da er jeg rette menneske.  Jeg jobber også som konsulent for å kunne bidra på spennende prosjekt. Vil du vite mer så les og ta gjerne kontakt.

BLOGG PÅ TIDLIGERE PLATTFORM

Crohnsglede.blogg.no

Jeg startet min crohnsglede eventyr på blogg.no. Jobben med å flytte alle tidligere blogg innlegg tar tid derfor linker jeg direkte til bloggen her. Men den er ikke aktiv i bruk lenger! Ta kontakt her på min nye side om det er noe. Flere av innleggene er delt og lest av 100000 vis noe jeg er stolt av. Les deg gjerne opp.

FACEBOOK

Min hoved kanal er facebook.

Crohnsglede har en egen facebook side som er stedet alt som har med crohnsglede legges ut på. Både filmsnutter, events (de vil også opplyses om her), youtube, små tekster, viktige artikler vil være å finne der samt linker til tidligere materiale. Ta en titt på siden og trykk liker om du har lyst til å følge meg videre på ferden.

 

LYTT TIL PODCASTEN MIN!

Shit happens med Crohnsglede

Når jeg ble alvorlig syk som 17-åring med kronisk fordøyelsessykdom savnet jeg et sted å finne info, høre om andre sine erfaringer og å få tips og råd til hvordan takle livet som kronisk syk. Nå, 18 år senere, har jeg i samarbeid med Takeda laget det jeg selv så sårt ønsket seg den gangen; nemlig en podcast for alle som er berørt av kronisk fordøyelsessykdom. Det kan være vanskelig å forklare pårørende hvordan livet med disse sykdommene er og nå har pårørende mulighet til å høre og lære fra oss kronikere. Helsepersonell kan få tilgang til pasientene sine på en måte de aldri før har hatt. Og du som er syk vil få høre om forskjellige temaer som berører oss. Det vil bli personlig, tårer, kunnskap, glede, håp, diskusjoner, latter og sterke menneskemøter som setter spor. Jeg får gjester i studio som deler av sin erfaring samtidig som forskjellige eksperter også deltar i samtalene. La oss sammen fjerne tabuer og gi håp om gode liv på tross av sykdom!
Har du spørsmål i forbindelse med denne podcast-serien ta kontakt via crohnsglede@outlook.com

Produsert av Perplex.no
Fotograf: Line Loholt www.facebook.com/fotograflineloholt/

 
 
Søk
  • Crohnsglede

Nå starter det.

❤️Kjære alle Crohnsglede følgere. ❤️


Som dere har skjønt skjer det ting om dagen. Å jeg skal i di nærmeste dagene møte mange forskjellige mennesker med unike historier og kunnskap. Jeg kan love dere at dette blir noe vi med IBD (kroniske mage og tarmsykdommer), våre pårørende og helsepersonell kan få mye glede av. Jeg skal ta dypdykk i mange tema og ingen ting er for flaut eller vansklig å snakke om. 😊


Jeg kommer til å bruke Facebook siden, Crohnsglede.no og Instagram aktivt til å snakke litt om tema, gi dere mulighet for å komme med spørsmål, tips til ting å prate om, gi dere små smake biter osv. Alle møtene, alle tema, alt jeg gjør vil dere få full tilgang til når lanseringen av prosjektet er her. Jeg kan love at dette er mitt største og viktigste prosjekt så langt. Et prosjekt der jeg gir mye av meg selv, forteller mye av min historie, der jeg ønsker å bruke min historie til å hjelpe andre. 😀


Jeg tilbringer mye tid i Oslo om dagen hvor jeg jobber mye for å få dette til å bli noe som kan bety mye for alle som enten har fordøyelsesproblemer eller ønsker å lære mer om det.


Jeg håper dere vil hjelpe meg med å få dette til å bli et prosjekt som når ut til alle som har behov for å lære mer om sykdommen og alle sidene ved den. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻


11/11 starter jeg først med Mario Riera som skal dele sin historie med ulcerøs kolitt om dere har noe dere lurer på, eller tips over ting vi bør snakke om som kan være nyttig for andre så fyr løs. Når Mario drar får jeg besøk av noen som er pårørende. ❤️


Tema: pårørendes tanker. Vi vil her gi et innblikk i pårørendes tanker på godt og vondt. Vi har fortsatt behov for en voksen som kan være med å prate om hvordan det er å være pårørende til samboer/ektefelle med IBD. Ta kontakt om du kan bidra. Her setter jeg stor pris på tips til ting vi kan prate litt om også. Ting dere lurer på men ikke våger å spørre deres pårørende om?


Jeg kan med hånden på hjertet si at dette vil bli nakent, ærlig, åpent og full av mye kunnskap og informasjon som er nyttig og viktig for oss og pårørende. Jeg kan røpe at det vil bli mulighet til å få høre en av mitt foredrag også. ❤️


Jeg følte behov for å oppklare litt før det hele braker løs. Og spre ordet til alle som har behov for å lære sannheten om livet med IBD. Helt uten filter om der vi skal stille spørsmål vi aldri får stilt legen men tenker på, der vi skal snakke om det vi vanligvis aldri snakker om. (Som undersøkelser og hvordan de kan føles som overgrep, om uhell, om redsel for sex med ny partner, om utmattelse, symptomer, om livsmestring, når mat blir en fiende, foreldrerollen og masse mer! )


Det kommer eksperter som sexolog, landsforeningen for fordøyelsesykdommer og psykolog osv... pluss en haug flotte gjester som deler masse sammen med meg.


Jo mer dere er med i kommentarfelteT med spørsmål og tips, jo lettere vil det bli å få dette til å bli en fantastisk bra ting. Ingen spørsmål er for dumme, ingen tema for vanskelige. Skam og tabu skal BORT! 🙂


Vi fortjener gode liv, og vi fortjener den beste behandlingen både fysisk, pysisk og mentalt.


Jeg følte behov for å opplyse dere litt uten at jeg kan si alt. Det jeg kan si er at det vil bli mulighet til å stille spørsmål så fyr løs! Dette blir utrolig bra! Jeg gleder meg som en unge.


Crohnsglede er klar!


Dette er starten på fortsettelsen. 💜#crohnsglede #foredragsholder #prosjekt #gjester #samtaler #ibd #lmf #crohns #ulserøskolitt #kroniker #åpenhet #shithappens #spørsmål #mittliv #coatch #rådgiver #kroniskhelse #tema #olso #pårørende #helsepersonell

149 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nå er podcasten Shit happens tilgjengelig!

Endelig, etter mye slit er podcasten min "Shit happens med Crohnsglede" et faktum. Første episode finner du her: Jeg skriver mer om det litt senere men måtte bare dele før jeg gikk i seng. crohnsglede

Jeg blir så forbanna på slike som deg Sanna Sarromaa!!!!

❤️Hei kjære godtfolk.❤️ ‼️VIKTIG‼️ I dag leste jeg noe, som gjorde meg trist og forbannet. Først trodde jeg det var tull, men denne dama tuller dessverre ikke. Det hun har sagt i dette intervjuet gjor

 

CONTACT

Thanks for your interest in Crohnsglede. For more information, feel free to get in touch and I will get back to you soon!

Takk for innsendingen din!

 

©2019 by Crohnsglede. Proudly created with Wix.com