CROHNSGLEDE

Kronisk helse på alvor

Velkommen til Crohnsglede sin hjemmeside. Crohnsglede så dagens lys i 2016. etter selv å ha vært kronisk syk i mange år, ønsket jeg å dele min historie, å bruke den til noe godt. Når jeg var 17 år, ny diagnosert og livredd lovet jeg meg selv at jeg en gang skulle gi de som kom etter meg, en lettere vei mot et godt liv, med sykdom en jeg selv har hatt. Den som kunne snakke om alt det vanskelige, den som kunne gråte med meg, le med meg og si det vil gå bra. En som kunne vise meg veien tilbake til livet igjen. Her er resultatet. 18 år med oppturer, nedturer og mange kamper har blitt til Crohnsglede.

 

CROHNSGLEDE

Livet som kroniker på godt og vondt.

FOREDRAG

Min historie

Er du ute etter et foredrag om IBD eller kronisk helse som er nært, ærlig, sårt og med mening? et som ikke bare deler en historie men som bruker den til å hjelpe andre? Da er jeg rette menneske.  Jeg jobber også som konsulent for å kunne bidra på spennende prosjekt. Vil du vite mer så les og ta gjerne kontakt.

BLOGG PÅ TIDLIGERE PLATTFORM

Crohnsglede.blogg.no

Jeg startet min crohnsglede eventyr på blogg.no. Jobben med å flytte alle tidligere blogg innlegg tar tid derfor linker jeg direkte til bloggen her. Men den er ikke aktiv i bruk lenger! Ta kontakt her på min nye side om det er noe. Flere av innleggene er delt og lest av 100000 vis noe jeg er stolt av. Les deg gjerne opp.

FACEBOOK

Min hoved kanal er facebook.

Crohnsglede har en egen facebook side som er stedet alt som har med crohnsglede legges ut på. Både filmsnutter, events (de vil også opplyses om her), youtube, små tekster, viktige artikler vil være å finne der samt linker til tidligere materiale. Ta en titt på siden og trykk liker om du har lyst til å følge meg videre på ferden.

 

LYTT TIL PODCASTEN MIN!

Shit happens med Crohnsglede

Når jeg ble alvorlig syk som 17-åring med kronisk fordøyelsessykdom savnet jeg et sted å finne info, høre om andre sine erfaringer og å få tips og råd til hvordan takle livet som kronisk syk. Nå, 18 år senere, har jeg i samarbeid med Takeda laget det jeg selv så sårt ønsket seg den gangen; nemlig en podcast for alle som er berørt av kronisk fordøyelsessykdom. Det kan være vanskelig å forklare pårørende hvordan livet med disse sykdommene er og nå har pårørende mulighet til å høre og lære fra oss kronikere. Helsepersonell kan få tilgang til pasientene sine på en måte de aldri før har hatt. Og du som er syk vil få høre om forskjellige temaer som berører oss. Det vil bli personlig, tårer, kunnskap, glede, håp, diskusjoner, latter og sterke menneskemøter som setter spor. Jeg får gjester i studio som deler av sin erfaring samtidig som forskjellige eksperter også deltar i samtalene. La oss sammen fjerne tabuer og gi håp om gode liv på tross av sykdom!
Har du spørsmål i forbindelse med denne podcast-serien ta kontakt via crohnsglede@outlook.com

Produsert av Perplex.no
Fotograf: Line Loholt www.facebook.com/fotograflineloholt/

 
 
Søk
  • Crohnsglede

Vil du ikke bli frisk?? Nei, takk. Jeg vil være lykkelig syk!

Har du troen på at et sted der ute finnes det en kur som skal kunne gjøre livet ditt normalt igjen? At du kan ta en pille, drikke en skvett juce eller kanskje bare bli healet? Om du kanskje ikke har troen på at det finnes en mirakelkur så har du kanskje et håp om at det finnes noe der ute som kan gjøre deg litt bedre om ikke annet?


Jeg fikk en melding på facebook for to dager siden som har satt i gang en prosess i meg. Det rare er at det er jo ikke sjelden jeg får disse mirakelkur meldingene enten på Mail eller på privat melding, likevel var det den ene meldingen som satt seg litt fast i meg. Mulig det var noe med hvilke ord vedkommende hadde brukt som gjorde det hele så tungt, vondt og provoserende på en gang. Men jeg er faktisk ikke helt sikker. For jeg tror kanskje jeg er litt sår på nettopp dette feltet også.Jeg var jo 17 år når jeg ble syk, veldig syk. Derfor tok det jo ikke lang tid før familie og venner kom med gode råd. Noen hadde lest om forskjellige ting, noen hadde hørt noen andre som hadde prøvd noe osv... Å jeg var jo desperat. Det var jo også mine nærmeste som alle ønsket at jeg skulle bli bedre. Derfor slukte vi ALLE råd med stort håp og pågangsmot. Å jeg husker den følelsen av at nå, ja nå blir ting bedre. Men så kom aldri den forandringen jeg var lovet. Å den følelsen av å ikke lykkes var nesten værre en utgangspunktet jeg hadde. For jeg følte jeg ikke strakk til, at jeg ikke prøvde hardt nok. Jeg var så skuffet, samtidig livredd for at andre var skuffet også, for da følte jeg det var min feil at det ikke hadde fungert.


Etter mange rare kurer, behandlinger, drikker, jucer, og andre rare helsekost ting så bestemte jeg meg for å stoppe. jeg hadde måttet takle så mange forhåpninger som endte i kraftige nederlag så mange ganger at jeg bestemte meg for å legge min lit til legene. Jeg har liksom sagt at om det hadde fantes noe der ute som lett kunne kurert meg å millioner andre med kroniske lidelser så burde jo legene gjort noe med det. Jeg tror helt ærlig at de ikke hadde ønsket å sett på lidelsene noen lever med, sett hvordan de kjemper for livet og faktisk dør om det var en kur der ute.


Med det slo jeg meg liksom til ro. Jeg begynte å akseptere at livet mitt er slik det er å at jeg skal gjøre mitt beste for å ha et så godt liv som mulig. Når jeg startet Crohnsglede for 3 år siden startet det å rase inn med ukjente sine velmente råd og kostholdsplaner.Jeg har vistnok blitt fjernhealet av en stor gjeng, blidt bedt for og fått tilsent de rareste tips. Jeg har svart høflig og hyggelig samtidig som jeg har bare lagt det bort. Noe har vært så dumt at jeg har ledd litt før jeg pent har takket for omtanken, mens noe annet har det jo vært noe i. Noe har også vært så simpelt at det hadde ikke kostet stort å prøve. En ting er jeg sikker på, for å leve godt med kronisk sykdom er du avhengig av å se kroppen din i en helhet. Ikke bare tenke magen men hele deg. For at det er noe i både kosthold og mental helse er jeg helt sikker på, men å bruke ord som kurere er liksom så voldsomt.
Jeg har klart å levd godt med valget mitt frem til den meldingen for to dager siden. Meldingen var ikke lang å var helt uten hyggelige ord eller ønske om en god dag videre. Den var nesten kald og bebreidende. Personen viste at IBD kunne kureres, om jeg hadde tatt noen prøver som ville vise at jeg hadde hatt en mageparasitt som barn. Så måtte jeg ta noen tabeletter som kostet flesk å vips: Ingen mer Crohn.


Avsluttet med: Men du vil kanskje ikke bli frisk???


Hilsen........


Eeeh, klart jeg vil bli frisk! Herregud det er jo ikke noe mer jeg vil. Å det var nettopp der jeg fikk et svakt øyeblikk å tenkte at jeg er skyld i dette selv. Jeg har ikke prøvd hardt nok. Tenk om en av de 300 forskjellige forslagene faktisk hadde fungert også har jeg ikke giddet??? Det traff meg som et hardt slag midt i trynet. Å jeg har virkelig trengt å tygge litt på dette. Har jeg ikke gjort en bra nok innsats selv? Har jeg sviktet meg selv og muligheten til å bli bra?


Skulle jeg orke å gå på en ny runde med utprøving? svaret er nei. Eller i allefall ikke slikt som jeg egentlig ikke har tro på. Jeg kan godt ofre MYE om jeg kjenner i magen at dette har jeg lyst til å gi en tjangs.


Jeg har kommet frem til at jeg fortsetter å velge å leve med crohn på en så god måte som mulig. Jeg vet at jeg hadde hatt et forferdelig liv der det hadde handlet om forhåpninger og nederlag, store pengesummer kastet ut av vinduet å ikke minst dyrbar tid kastet bort. Joda jeg er syk men lykkelig syk om det er lov å si? Jeg har bestemt meg for å være så frisk som mulig med sykdom.


Men den meldingen han skrev, den siste linjen hadde ødelagt meg for 17 år siden. Å det finnes mange desperate og syke mennesker der ute som fortsatt ikke har akseptert at livet ikke er slik det var. Skal vi ha skyldfølelse for å ikke prøve hardt nok også? Jeg mener vi har et ansvar for å leve et godt liv med sykdom. Det betyr at vi må jobbe med helsa vår. Det betyr at vi må akseptere, leve, holde oss i aktivitet, smile og være her og nå. vi Må ikke strebe så etter friskheten at vi ikke har overskudd til å leve.


jeg er helt trygg I mitt valg, jeg mener at jeg lever et så bra liv som mulig med min sykdom. Likevel har dette skapet en nysgjerrighet i meg. Jeg holder på å lage liste over forskjellige ting jeg har blitt annbefalt. Noe er virkelig gode råd, noe har hjulpet noen, noe er det mer tull og tøys en hold i og noe er kanskje bare flaks men jeg ønsker å vite hva DU har fått høre er mirakelkuren?Jeg skal lage et innlegg hvor jeg tar for meg forskjellige ting for å se om det er verdt å prøve eller ikke. Skal snakke med eksperter å gå dette i sømmene. har du noe som har hjulpet deg? Har du prøvd noe rart? Fått tilbud om noe?


Jeg vil høre fra deg!!! Dette skal bli et morsomt men informativt innlegg til slutt. Jeg har bestemt meg for at den følelsen jeg fikk når jeg leste meldingen skal jeg bruke til noe godt.


Håper å høre fra deg. Del i kommentarfeltet eller ta kontakt på facebooksiden. (søk opp crohnsglede. Jeg gleder meg til å høre hva som fungerer for deg og alt det rare folk har prøvd. Her blir det litt for alle vil jeg tro. Så kan man selv velge hva man er villig til å prøve.Crohnsglede - Ida. ❤️Husk å følg meg på facebook, snap og instagram. Dukker opp på youtube straks også. Søk opp crohnsglede og følg med. (følg ikonet øverst på siden min å kom rett til facebooksiden)


#IBD #crohnsglede #mirakelkur #vilduikkeblifrisk #kurere #syk #livet #påtross #healing #juice #crohnsglede #mirakelkur #vilduikkeblifrisk #kurere #syk #livet #påtross #healing #juce #helsekost #piller #kur #morbuscrohn #uc #ulcerøskolitt #melding #tanker #eksperter #lykkeligsyk #skuffelse #opptur #nedtur

608 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nå er podcasten Shit happens tilgjengelig!

Endelig, etter mye slit er podcasten min "Shit happens med Crohnsglede" et faktum. Første episode finner du her: Jeg skriver mer om det litt senere men måtte bare dele før jeg gikk i seng. crohnsglede

Nå starter det.

❤️Kjære alle Crohnsglede følgere. ❤️ Som dere har skjønt skjer det ting om dagen. Å jeg skal i di nærmeste dagene møte mange forskjellige mennesker med unike historier og kunnskap. Jeg kan love dere a

 

CONTACT

Thanks for your interest in Crohnsglede. For more information, feel free to get in touch and I will get back to you soon!

Takk for innsendingen din!

 

©2019 by Crohnsglede. Proudly created with Wix.com